Hoe kies je de juiste pannenset voor jouw keuken
/
/
Hoe kies je de juiste pannenset voor jouw keuken

Hoe kies je de juiste pannenset voor jouw keuken

Als je een fervent koker bent of gewoon graag af en toe een maaltijd bereidt, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste pannen in je keuken te hebben. Een goede pannenset kan het koken een stuk gemakkelijker en plezieriger maken. Maar hoe kies je nu de juiste pannenset voor jouw keuken? In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van de beste keuze. We kijken naar verschillende factoren, zoals de warmtebron, de grootte van de pannen en de gewenste functies.

Stap 1: Warmtebron

Voordat je een pannenset kiest, is het belangrijk om te weten op welke warmtebron je kookt. Niet alle pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. De meest voorkomende warmtebronnen zijn gas, elektrisch, inductie, halogeen en keramisch. Als je op gas, elektrisch of keramisch kookt, kun je in principe elke kookpan gebruiken. Maar als je een inductiekookplaat hebt, moet je ervoor zorgen dat de bodem van de pan magnetisch is. Alleen dan kan de pan goed contact maken met de inductiekookplaat en efficiënt verwarmd worden.

Stap 2: Grootte

De grootte van de pannen is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je wilt ervoor zorgen dat de pannen groot genoeg zijn voor je bereidingen, maar niet te groot dat ze onhandig zijn om mee te werken. Een handige richtlijn is om te kijken naar de capaciteit van de pan. Hieronder geven we een overzicht van de aanbevolen capaciteit per persoon:

 • Minder dan 2 liter: pasta voor 1 persoon
 • 2-4 liter: pasta voor 2-3 personen
 • 5-6 liter: pasta voor 4-5 personen
 • 6-7 liter: pasta voor 6 personen

Het is belangrijk om te onthouden dat deze richtlijnen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van je warmtebron en je persoonlijke voorkeuren.

Stap 3: Handige functies

Naast de warmtebron en de grootte van de pannen, is het ook belangrijk om te kijken naar de handige functies die je belangrijk vindt. Hieronder bespreken we een aantal veelvoorkomende handige functies:

 1. Afgietsysteem: Sommige pannen hebben een afgietsysteem, waarmee je vloeistoffen gemakkelijk kunt afgieten zonder een apart vergiet te gebruiken. Dit kan handig zijn bij het bereiden van pasta of groenten.
 2. Koude greep: Pannen met een koude greep zijn veilig en gemakkelijk te hanteren. Je hoeft geen pannenlappen te gebruiken en je kunt de pan veilig verplaatsen, zelfs als deze nog warm is.
 3. Opbergsysteem: Veel pannensets worden geleverd met een handig opbergsysteem, waarmee je de pannen netjes kunt stapelen en opbergen in je keukenkastjes. Dit bespaart ruimte en zorgt ervoor dat je pannen altijd binnen handbereik zijn.

Top 10 beste pannensets

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een pannenset, willen we je graag een overzicht geven van de top 10 beste pannensets van dit moment. Deze sets zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van consumentenervaringen, prijs-kwaliteitverhouding en geschiktheid voor verschillende warmtebronnen. Hieronder vind je de lijst:

 1. BK Conical+ Kookpannenset (5-delig) – Beste pannenset (prijs-kwaliteit)
 2. Sola Profiline Deluxe Pannenset (4-delig) – Goedkope pannenset geschikt voor o.a. inductie
 3. Demeyere Industry Pannenset (5-delig) – Hoogwaardige pannenset met afgietsysteem
 4. Tefal Expertise Pannenset (4-delig) – Duurzame pannenset met extra dikke bodem
 5. WMF Function 4 Pannenset (4-delig) – Innovatieve pannenset met handige functies
 6. GreenPan Stockholm Pannenset (5-delig) – Milieuvriendelijke pannenset met keramische anti-aanbaklaag
 7. Le Creuset Signature Pannenset (5-delig) – Luxe pannenset van gietijzer
 8. Fissler Original Profi Pannenset (5-delig) – Professionele pannenset met tijdloos design
 9. Scanpan Classic Pannenset (5-delig) – Hoogwaardige pannenset met titanium anti-aanbaklaag
 10. Ballarini Parma Pannenset (10-delig) – Complete pannenset met Italiaans design

Conclusie

Het kiezen van de juiste pannenset voor jouw keuken kan soms lastig zijn, maar met de juiste informatie en richtlijnen wordt het een stuk gemakkelijker. Let op de warmtebron, de grootte van de pannen en de handige functies die je belangrijk vindt. Neem ook de tijd om consumentenervaringen en prijs-kwaliteitverhouding te onderzoeken. Met onze top 10 beste pannensets heb je een goed startpunt om de perfecte pannenset voor jouw keuken te vinden. Veel kookplezier!

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.