Ontdek de Perfecte Pan: Welke Pan Gebruik Je Wanneer?
/
/
Ontdek de Perfecte Pan: Welke Pan Gebruik Je Wanneer?

Ontdek de Perfecte Pan: Welke Pan Gebruik Je Wanneer?

Het maakt niet uit wat je gaat koken, een pan is altijd een onmisbaar keukengereedschap. Toch is niet elke pan geschikt voor elk gerecht. Elke pan heeft zijn eigen kenmerken, waardoor een bepaald gerecht optimaal tot zijn recht komt. Inmiddels zijn er zoveel pannen op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nu welke pan past bij een bepaald gerecht? In deze blog leggen we je graag uit welke soort pannen er zijn en wanneer je deze het beste kunt gebruiken. 

 • De koekenpan
  De koekenpan kent eigenlijk iedereen wel. Deze pan is namelijk de meest gebruikte pan in de reguliere keuken. De koekenpan kan worden gebruikt voor simpele gerechten zoals het bakken van eieren en pannenkoeken, maar ook voor uitgebreidere gerechten zoals vis en vlees. Een aanrader is om hierbij gebruik te maken van keramische pannen.
 • De sauspan
  De naam geeft eigenlijk al direct weg wat je van de pan kunt verwachten. Een sauspan wordt in de volksmond ook wel een steelpan genoemd. Deze pan is dus vanzelfsprekend ideaal voor het bereiden van sauzen. Daarentegen leent de pan zich ook ideaal voor het bereiden van soepen, het koken van eieren of het verwarmen van melk. 
 • De braadpan
  De braadpan is een ideale pan voor het braden van vlees, het bereiden van eenpansgerechten of het maken van stoofschotels. De dikke zijwanden en de bodem van de braadpan zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en dat de warmte een langere tijd wordt vastgehouden. Hierdoor wordt het vlees in je gerechten nog veel malser als normaal! 
 • De wokpan
  De wokpan is de ideale pan voor het bereiden van roerbakgerechten. De grote ronde bodem met de hoge zijkanten, zorgt ervoor dat je de ingrediënten gelijkmatig en snel kunt bakken. De vorm van de pan zorgt er bovendien voor dat je de ingrediënten gemakkelijk kunt omscheppen, zonder dat ze over de rand van de pan vallen. 
 • De grillpan
  De grillpan is de ideale pan wanneer je wilt genieten van gegrilde groente of een gegrild stukje vlees. De pan heeft ribbels op de bodem van de pan, waardoor je mooie strepen op je eten ziet verschijnen. Daarnaast laat de pan overtollig vet weglopen, waardoor je gerechten nog gezonder zijn! 

Wanneer je kiest voor een nieuwe pan, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met het materiaal van de pan. Over het algemeen wordt het vaakst gekozen voor roestvrij staal, koper of gietijzer. Bovendien zijn de keramische pannen een echte koploper.  Deze materialen staan namelijk bekend om hun uitstekende warmtegeleiding en duurzaamheid. Bovendien kan het merk ook een groot verschil maken in de kwaliteit van de pan. Een aantal populaire pannenmerken in onze webshop zijn Brabantia pannen en Demeyere pannen. Ben je op zoek naar een leuke pannenset aanbieding? Neem dan gerust eens een kijkje tussen onze pannen. Je vindt hier geregeld een leuke pannen aanbieding.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.